Váš košík obsahuje
položek
o celkové hodnotě
s DPH
  • Zobrazit

Sušené maso - JERKY

maso JERKY

HISTORIE JERKY
Vysoušení je jedna z nejstarších a nejoblíbenějších metod úpravy jídla. Už ve starověkém Egyptě to byla jediná cesta, jak uchovat maso, ovoce a ostatní v sušeném stavu. Nejvíce však využívali tuto metodu Indiáni, kteří sušili maso na kamenech na slunci bez jakékoli jiné přípravy. Postupem času osídlováním kontinentu, později vynaleznutím elektrické energie si lidé mohli uchovávat potraviny v chladicích boxech.
 
CO JE JERKY ?
,,Jerky''
, tzv. kousky sušeného masa, je už po desetiletí nejpopulárnější masový snack na americkém trhu, který obsahuje velice nízké procento tuku, kalorií a je bohatý na protein, je z 96% bez tuku. Ve Spojených Státech Amerických, kde je v současné době distribuován, má obrovskou řadu příznivců a je velmi vyhledáván obzvláště u skupiny lidí, kterým není přístupné jakékoliv chlazení surovin (sportovci, lovci, cestovatelé,...). Další skupina potenciálních zákazníků jsou konzumenti tzv. snack sortimentu (oříšky, chipsy, slané pečivo, popcorn) a lidé dodržující zásady zdravé výživy.

PROČ SUŠENÉ MASO ?
Je vědecky dokázáno, že způsobem vysoušení při dodržení konstantní teploty a správného technologického postupu vyloučíme ze suroviny (např. hovězího masa) všechny nežádoucí bakterie a zárodky spolu se šťávami a tukem. Zbude nám tedy zhruba 1/3 takto upraveného výrobku, který je ochucen přírodním kořením.

Začlenění
,,Jerky''  v současné době přechází do kategorie pochutin jako jsou bramborové lupínky, pražené oříšky a ostatní. S tím rozdílem, že je nejenom chutné, ale i zdravé a výživné. Požití 25g balení hovězího Jerky nahrazuje požití 60g hovězího steaku se všemi prospěšnými nutričními hodnotami. Příjem kalorií určený pro dietní režim je stanoven na maximum 2000 kalorií denně.
 
 

KATEGORIE

Mohlo by vás zajímat
Máte nápad, připomínku či vzkaz? Napište nám!

Platební metody

FastCentrik® - Pronájem e-shopu

JavaScript musí být povolen